Rapid a condus cu 1-0 în deplasarea de la Turnu Măgurele, dar Turris a întors meciul și s-a impus cu 3-1. E prima înfrângere pentru giuleșteni în Liga a 2-a, iar mai mulți fani au taxat jocul echipei și au criticat perioada de transferuri.

La finalul jocului, Daniel Pancu a explicat că diferența dintre cele două echipe a fost făcută de juniorii pe care formațiile sunt obligate să-i bage în teren.Diferenţa s-a făcut la Underi. E clar lucrul ăsta, meciul de azi, diferenţa s-a făcut la Underi. Sefer ia cartonaş roşu la Berceni, discut cu el după meci, discut şi azi la pauză… a luat primul galben pentru proteste, al doilea pentru o simulare.  E vorba de comportamentul lor. Ei, dacă vor să plângă după meci, nu mai contează, pe mine nu mă încălzeşte cu nimic”, a spus Daniel Pancu.

Și acum vreau să comentăm puțin. Pancu are dreptate, dar în același timp greșește.

Să le luăm pe rând. Rapid a promis un buget mare pentru Liga a 2-a, demn de prima ligă chiar, numai că transferurile au fost modeste. Pancu se bazează pe un lot care a dus greul în sezonul trecut, dar diferența de nivel este una clară. În aceste condiții, rapidiștii aveau nevoie de soluții mai multe și mai bune.

Pancu are dreptate când spune că Turris a fost avantajată de fotbaliștii U21, dar greșește când crede că jucătorii săi mai experimentați pot duce această luptă din liga a 2-a. Promovarea se va da în cel puțin cinci echipe, iar Pancu știa asta de la început. Ba chiar el a recunoscut că va fi o liga a 2-a istorică, plină de echipe de tradiție care vor vrea locurile de Liga I.

Suporterii au tot dreptul să fie nemulțumiți. Rezultatul putea fi trecut cu vederea, dar problema cea mai mare a fost jocul giuleștenilor. Rapid n-a rupt gura târgului nici cu Farul, unde a fost chiar norocoasă cu acea remiză, iar alinarea a părut să vină doar în câteva momente ale jocului cu Concordia.

Teixeira era varianta obligatorie pe care Rapid nu trebuia s-o rateze. Portughezul venea de la lupta la titlu din Liga I, cunoștea exact spiritul Rapidului și era un motor perfect pentru mijlocul și vestiarul rapidiștilor.

Bonus, Alex Ioniță a fost ”furat” de UTA, altă contracandidată la promovare, asta deși Rapid nu stă deloc grozav la nivelul atacului astfel încât să refuze un jucător care, în mod sigur, ar fi putut ajuta.

Iată, așadar, doi fotbaliști pe care Rapid și-i putea permite și care putea să anuleze ”underii” cu probleme și să transforme ”overii” în valori certe.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.