Connect with us

Ultrașii Aradului: suporterii “Bătrânei Doamne”

sursa: sportpictures.eu

UTA este una dintre cele mai frumoase echipe din fotbalul românesc și una dintre cele mai titrate din istorie. Cu opt trofee în palmares, șase titluri de campioană și două Cupe ale României, UTA Arad se poate mândri și cu o galerie de zile mari. Iar suporterii “Bătrânei Doamne” nu doar că fac spectacol la fiecare partidă, ci au contribuit la renașterea echipei mult iubite.

Renașterea clubului

Modelul socios din fotbalul mondial începe să prindă contur și la noi în țară. După ce tot mai multe echipe de tradiție au dispărut ușor, ușor, suporterii au înființat asociații prin intermediul cărora și-au renăscut cluburile dragi. Cu o stabilitate financiară, cu un fotbal sănătos și fără promisiuni deșarte, echipele au promovat și au crescut alături de suporterii lor. Ei bine, această poveste frumoasă a prins și la Arad. Prin intermediul autorităților locale, al unor oameni de afaceri cu intenții bune și prin asociația Suporter Club UTA, clubul arădean a apărut din nou în fotbalul românesc.

A promovat treptat până a ajuns în Liga a II-a, unde s-a luptat chiar de două ori la rând în barajul de promovare cu echipe din primul eșalon. După înfrângerile cu FC Voluntari, apoi cu ACS Poli Timișoara, clubul n-a mai avut o altă șansă, cel puțin pentru moment, de a lupta din nou pentru accederea în primul eșalon.

Pachetele de susținere

Așa cum spuneam, suporterii “Bătrânei Doamne” au de ales între 11 pachete de sponsorizare, cu prețuri cuprinse între 300/an și 58.000 de euro/an. Evident, fiecare pachet vine cu beneficiile sale. Ultimul, denumit “Pachetul DIAMANT”, este adresat în mod special firmelor, iar printre beneficii se numără și poziționarea logo-ului companiei pe tricourile de joc ale echipei.

Rivalitatea cu Timișoara

Una dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc este, fără îndoială, cea dintre suporterii UTA-ei și suporterii Politehnicii Timișoara. Una dintre cele mai tari încleștări între cele două galerii a avut loc în octombrie 2017. Pe stadionul “Dan Păltinișanu”, din Timișoara, UTA Arad și Poli s-au întâlnit într-un adevărat derby din Liga a II-a.

Evident, suporterii celor două echipe au avut și ele meciul lor. În pauza partidei, ultrașii au rupt gardul care îi despărțea, iar bătaia a început. Doar intervenția jandarmilor a potolit spiritele, iar amenzile n-au fost deloc mici. Opt suporteri au fost amendați cu câte 2300 lei, în timp ce alte trei persoane s-au ales cu dosare penale pentru introducerea de materiale pirotehnice în incinta stadionului, folosirea de torțe în incinta arenei sportive precum și pentru nerespectarea măsurii interzicerii accesului la competițiile sportive.

 

Advertisement

Facebook

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS