Connect with us

“U” Cluj, renăscută de suporteri

sursa: sportpictures.eu

Dacă ar fi să ne luăm după galerii, Universitatea Cluj ar merita să aibă o echipă care să joace finala Ligii Campionilor. Suporterii “studenților” sunt unici în fotbalul mondial și nu ratează nicio ocazie de a-și susține echipa mult iubită. Fotbal, handbal, baschet, indiferent de sport, Universitatea Cluj are, întotdeauna, fanii alături de ea.

Ultimul moment important al clubului

Venirea lui Florian Walter la conducerea clubului, în 2009, s-a simțit imediat în evoluția echipei. Odată cu el, au venit și banii, și investițiile, dar și sponsorii alături de Universitatea Cluj. Încă din primul sezon sub noua conducere, “Șepcile Roșii” au reușit promovarea în prima ligă. Au terminat campionatul Ligii a II-a pe locul secund și au urcat pe prima scenă a fotbalului românesc.

Însă, după cinci sezoane petrecute la cel mai înalt nivel al fotbalului de la noi din țară, problemele au început să apară pentru Universitatea Cluj. A fost mai întâi o salvarea în ultimul moment de la retrogradare, apoi, în mai 2015, deși echipa nu mai era o forță în fotbalul românesc, Universitatea Cluj juca finala Cupei României. Steaua s-a impus atunci cu 3-0, iar ardelenii s-au mulțumit cu prima finală disputată după o pauză de 50 de ani.

sursa: sportpictures.eu

Însă, nici măcar parcursul perfect până în finală al echipei nu l-a convins pe Florian Walter să mai rămână la club. Finanțatorul s-a rupt total de echipă și a trimis-o în insolvență, fără să-l mai intereseze. Ulterior, jucătorii au devenit liberi de contract, iar după lungi procese, echipa a fost trimisă în liga a treia, unde n-a mai apucat să mai joace. Falimentul societății a fost declarat în vara anului 2015.

Renașterea: din dragoste de la suporteri

Însă, povestea nu s-a încheiat acolo. În vara anului 2016, Universitatea Cluj a reapărut în fotbalul românesc, totul datorită minunaților săi suporteri. Cu o nouă organizare, cu o nouă abordare managerială, dar și cu Ioan Ovidiu Sabău alături de echipă, “Șepcile Roșii” a adoptat modelul de organizare al marilor cluburi din fotbalul european. Așa au apărut faimoșii socios și la Universitatea Cluj.

Cu sprijinul municipalității, dar și al celor șase universități din Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” (UMF), Universitatea Tehnică (UTCN), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), Universitatea de Artă şi Design (UAD) și Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, Universitatea Cluj a luat-o de jos, din Liga a IV-a, și a promovat încă din primul sezon.

Advertisement

Facebook

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS