Universitatea Craiova a debutat cu o victorie în Europa League. Sabail – Craiova 2-3 și sezonul pentru olteni începe bine, asta chiar dacă se putea și mai bine. Victoria din Azerbaidjan este foarte importantă, atât pentru calificarea în sine, cât și pentru coeficientul UEFA.

CE A FOST BUN ȘI CE A FOST RĂU PENTRU CRAIOVA

Corneliu Papură a început meciul cu Sabail, primul oficial din noul sezon, în următoarea formulă: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Mateiu, Qaka – Bărbuț, Roman, Vătăjelu. Pe parcursul jocului au mai intrat Alexandru Ioniță, Carlos Fortes și Ștefan Baiaram, un puști de 16 ani.

Scorul a fost deschis de Mateiu, cu o execuție superbă, dar Craiova s-a relaxat și a fost pedepsită la jumătatea reprizei, când Sabail a reușit egalarea. După pauză, craiovenii au ieșit mult mai motivați și au tranșat rapid jocul, marcând de două ori prin Bancu, după o cursă excelentă, și Mihai Roman.

În loc de 3-1, un scor foarte bun, Craiova pleacă de la Sabail doar cu o diferență de un gol. Asta pentru că Pigliacelli a greșit la o fază din finalul jocului, iar gazdele au marcat pentru 2-3.

Ivanov, Mateiu și Qaka au arătat foarte bine, în special în partea secundă. Cei trei vor face, cred, o figură extrem de frumoasă și au șanse importante să se transforme într-un trio extrem de important în angrenajul Craiovei.

M-a surprins în bine Vătăjelu. Revenirea lui la Știința este un plus uriaș! Bancu, în nota lui, de bine spre foarte bine mai mereu.

Unde sunt problemele? Surprinzător, azi au fost la Pigiliacelli, care a părut încă în vacanță. Rămâne nesiguranța din centrul apărării și, deși a marcat, Roman nu cred că este o soluție reală pentru atacul Craiovei. Cum, de altfel, nici Fortes nu este. Când va reveni, Koljic va fi titularul indiscutabil din atacul gândit de Papură.

La returul de pe ”Oblemenco” ar trebui să se pună doar problema scorului. Craiova are nevoie de o victorie de răsunet în retur. Atât pentru încredere, cât și despre a continua parcursul din Europa League despre care vă vorbeam aici.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here