Ivan Martic a emoționat o țară întreagă cu gestul său din minutul zece al meciului Poli Iași – Universitatea Craiova, atunci când a îngenuncheat și s-a rugat pentru sănătatea colegului Mihăilă, lovit groaznic de Rus. Puțini știu care e povestea celui cu meciuri în Serie A, cu trofee în Croația și în România, dar fără selecții la națională.

Martic a ajuns în România în 2017, după ce a jucat în trei campionate, în Elveția, în Italia și în Croația. A început cu campionatul elvețian pentru că a locuit de mic în Țara Cantoanelor, acolo unde părinții lui au emigrat. La St. Gallen și-a făcut junioratul, dar cele mai importante momente le-a trăit atunci când a jucat titular în Serie A, la Verona. Atunci a fost aduse în discuție rolul lui extrem de important în echipă, și automat s-a vorbit de pasul următor: convocarea la națională. Dar care națională?

Martic e născut din părinți croato-bosniaci și are pașaport elvețian și croat. În 2015, atunci când începuse să joace constant în Serie A s-a scris despre o posibilă convocare a lui la naționala Elveției. Dacă Petkovic, care e tot croato-bosniac, îl chema la lot, ar fi putut prinde chiar și lotul pentru Euro 2016 și automat o întâlnire cu România la turneul din Franța. Nu s-a întâmplat pentru că sângele apă nu se face, iar Martic a fost tranșant:

“Eu vreau să joc pentru naționala Bosniei și sper ca în curând să-mi îndeplinesc acest vis. Am luat această decizie împreună cu familia mea și sper să fie o decizie corectă”, a declarat Martic în 2015 în presa croată.

Visul nu i s-a implinit încă. Convocarea din Bosnia, acolo unde ar fi coleg cu “olteanul” Koljic, nu a venit. Poate va veni odată cu evoluțiile constant bune de la Universitatea Craiova.

  • Martic a dat golul decisiv într-un meci cu Chiajna din urmă cu un an
  • Cota lui Martic a crescut de când a venit la Craiova. A juns la 700 de mii de euro
  • Martic a dat un gol frumos cu Leipzig în acest sezon de Europa League

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here