Connect with us

CM 2014

Naţională | Turcia-România 0-1: Grozăviile lui Piţurcă

Published

on

Naţionala României a învins cu 1-0 reprezentativa Turciei la capătul unei partide pe care selecţionerul Victor Piţurcă a gestionat-o perfect.

Nu ştiu câţi dintre noi am fi început cu Tamaş fundaş dreapta şi nu ştiu nici dacă a existat vreo persoană care să-i dea credit de titular lui Grozav după prestaţiile recente din Liga I. Pentru speranţele la calificare, a fost suficient că a existat Piţurcă.

Cum toată lumea îl aştepta pe Luchin în bandă, apariţia lui Tamaş a fost cu siguranţă una dintre surprizele plăcute. Mai mult rezervă în Anglia, la WBA, Tamaş a făcut un joc aproape perfect, câştigând majoritatea baloanelor jucate în zona sa.

A renunţat la Rangers pentru Spezia, dar a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale în tricoul primei reprezentative. Dorin Goian a fost turnul de control şi omul care a respins fiecare centrare a turcilor. Nu ţin minte să fi fost depăşit la vreun duel aerian.

Piţurcă a gândit bine şi situaţia de la mijlocul terenului, păstrând cuplul Bourceanu-Pintilii, în formă bună la Steaua, şi în Turcia. Căpitanul Stelei a alergat în stilul caracteristic, în timp ce Pintilii a oferit, printre altele, pasa decisivă la reuşita lui Grozav.

Mai mult decât titularizarea lui Grozav, care pe lângă gol n-a mai reuşit mai nimic, mi s-a părut inspirată retragerea lui Bogdan Stancu în banda stângă. Nu mă aşteptam ca „Motanul” să poată alerga aşa, dar nici ca el să se descurce pe fază defensivă. A făcut-o.

N-am cum să nu punctez jocul util al lui Marica, dar rămân la părerea că echipa naţională n-are în acest moment un vârf de atac, acel număr 9 de care s-a tot vorbit.

A fost, fără doar şi poate, seara în care Piţurcă a mizat corect şi a câştigat. Rămân semnele de întrebare legate de insistenţa cu Cociş şi valabilitatea lui Mutu, dar victoria de pe Sukru Saracoglu închide orice fel de polemici.

Dar nu e timp pentru şampanie, căci la Bucureşti vine Olanda, echipă dornică să profite de eşecul Turciei şi să tranşeze calificarea. Ai noştri vor avea parte de-un stadion plin şi de milioanele de speranţe ale microbiştilor români.

Se poate!

TABELA CU NOTE:

Tătăruşanu – 7

Tamaş – 8

Chiricheş – 6

Goian – 8

Raţ – 7

Bourceanu – 7,5

Pintilii – 8

Torje – 6,5

Bogdan Stancu – 7,5

Grozav – 8 (graţie golului)

Marica – 6,5

Cociş – 5

Mutu – 5

Chipciu 6

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CM 2014

Portugalia a câştigat Cupa Mondială… a tricourilor

Published

on

portugalia

Pe 4 aprilie 2014, am dat startul unui sondaj în care vă întrebam cine are cel mai frumos echipament de la Campionatul Mondial. La fotbal s-a impus Germania, dar la design a câştigat trupa lui Cristiano Ronaldo.

(mai mult…)

Continue Reading

CM 2014

VIDEO | Cel mai tare avion de hârtie a lovit un jucător! Reacţia fanilor e GENIALĂ

Published

on

avion

Englezii din tribune s-au plictisit teribil la meciul naţionalei cu Peru, aşa că s-au pus pe făcut avioane din hârtie! Unul dintre ele a zburat din peluză şi a avut aterizarea în faţa unui fotbalist al oaspeţilor.

(mai mult…)

Continue Reading

CM 2014

FOTO: Grafitti şi multă culoare! Acesta este avionul Braziliei la Cupa Mondială

Published

on

avion brazilia

Brazilienii şi-au ţinut în secret aeronava cu care se vor plimba în timpul Campionatului Mondial desfăşurat în Ţara Cafelei. Dacă la capitolul „multă culoare” nu am fost foarte surprinşi, iată că partea de grafitti e clar un lucru văzut mai rar pe avioanele echipelor de fotbal!

(mai mult…)

Continue Reading

CM 2014

CM 2014 | Estonia-România 0-2: Trei puncte, două goluri, o singură repriză

Published

on

Naţionala României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial 2014 din Brazilia şi s-a impus cu 2-0 în deplasarea din Estonia.

Sigur că obiectivul [ cele trei puncte ] a fost atins, numai că prestaţia alor noştri din prima parte şi, oarecum, per total, nu oferă prea mari speranţe în vederea meciurilor cu favoritele Olanda şi Turcia. (mai mult…)

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS