Connect with us

Idolul tribunelor. Daniel Pancu

sursa: sportpictures.eu

Daniel Pancu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ajuns la 40 de ani, atacantul încă luptă pentru culorile alb-vișinii și joacă din dragoste pentru Rapid.

Debutul în Liga I

Când mulți dintre actualii săi colegi de la Rapid abia se nășteau, Daniel Pancu debuta în Liga I. Se întâmpla în 1995, pentru echipa din orașul său natal, Politehnica Iași. Deși avea doar 18 ani, Pancu a făcut față pasului cel mare către fotbalul de seniori, iar în iarna lui 1996 s-a transferat la Rapid. Moldovenii au primit atunci 150 de mii de euro în schimbul atacantului.

Marea iubire. Rapid

Rapid e clubul unde Pancu a cucerit cele mai multe trofee. A câștigat tot ce se putea în România, după ce a pus umărul la unul dintre cele trei titluri cucerite de giuleșteni de-a lungul timpului în Liga I. Pe lângă campionatul câștigat în 1999, Pancu a mai ridicat deasupra capului de trei ori Cupa României și de două ori Supercupa.

sursa: gsp.ro

După titlul din 1999, Pancu a făcut pasul spre fotbalul mare. Cesena a plătit 800 de mii de euro, iar atacantul a ajuns în Serie B. A marcat trei goluri în cele 34 de meciuri jucate pentru italieni, însă n-a fost de ajuns. Echipa a retrogradat, iar Pancu a revenit la Rapid, unde a stat până în 2002.

Idolul tribunelor. Beșiktaș

La cererea lui Mircea Lucescu, Beșiktaș Istanbul l-a transferat pe Daniel Pancu. Devotamentul, seriozitatea și implicarea de care a dat dovadă de-a lungul carierei l-au transformat pe atacant într-unul dintre idolii fanaticilor suporteri. Deși a cucerit doar două trofee alături de Beșiktaș, Daniel Pancu a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului. Drept dovadă, la finalul anului 2017, atacantul de 40 de ani a fost inclus în Hall of fame-ul clubului turc.

2005. Portarul Daniel Pancu

Nici nu e de mirare că Pancu a intrat în istoria clubului Beșiktaș. Într-unul dintre cele mai frumoase derby-uri din toate timpurile, atacantul român s-a transformat în portar. În 2005, când Beșiktaș o conducea pe Fenerbahce cu 3-2, portarul Oscar Cordoba a fost eliminat. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, Beșiktaș își epuizase schimbările, astfel că Pancu s-a sacrificat și a intrat în poartă. A primit un gol, a avut numeroase intervenții bune, iar Beșiktaș a dat lovitura în prelungirile partidei și s-a impus cu 4-3.

Aventurile în Rusia și în Bulgaria

Pancu s-a despărțit de Beșiktaș în 2006. A rămas în Turcia, dar a semnat cu Bursaspor. După un sezon petrecut acolo, a revenit la Rapid, unde a jucat opt meciuri și a marcat două goluri. În 2008, a răspuns pozitiv unei noi provocări. A semnat cu Terek Grozny, după ce rușii oferiseră în schimbul său suma de 300 de mii de euro. A marcat 10 goluri în 33 de meciuri, apoi a plecat, liber de contract, la ȚSKA Sofia, unde a stat doar o jumătate de sezon.

Întoarcerea acasă

Pancu a revenit în Liga I și a semnat cu FC Vaslui. N-a jucat prea mult pentru echipa patronată de Adrian Porumboiu, iar după doar cinci meciuri s-a întors la marea sa dragoste. A stat la Rapid din 2011 până în 2015, când clubul a retrogradat în Liga a II-a, apoi a mers la FC Voluntari.

sursa: sportpictures.eu

După cinci goluri marcate în 24 de meciuri și după o aventură de antrenor secund pe banca ilfovenilor, Daniel Pancu a revenit în Giulești. Alături de Daniel Niculae și de antrenorul Constantin Schumacher, Pancu speră să ducă acum Academia Rapid în Liga a III-a.

Palmaresul lui Daniel Pancu

Rapid: 
Liga I: 1999
Cupa României: 1998, 2002, 2006

Beșiktaș:
Superliga Turciei: 2003
Cupa Turciei: 2006

Advertisement

Facebook

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS