Connect with us

De râsu'-plânsu'

FOTO: N-o să uite niciodată echipele la care a jucat! Ce tatuaj şi-a făcut un jucător italian

Published

on

tatuaj

Daniele Portanova nu s-a mulţumit ca echipele pentru care a jucat să rămână doar în CV şi a ales o metodă originală pentru a le aduce şi păstra alături de el toată viaţa.

Fotbalistul şi-a tatuat, într-o zonă nu tocmai vizibilă, formaţiile în tricoul cărora şi-a făcut apariţia pe terenul de joc. Totul sub forma unor personaje de desene animate.

De râsu'-plânsu'

PAMFLET | Am fost la un antrenament al FCSB: ”Intru și ce văd?! MM și Sandu Tudor citeau. Din psalmi. Vintilă era la rugăciune”

Published

on

Sâmbăta dimineață, trecut binișor de 12, am plecat spre Berceni, locul de strânsură al FCSB. După ce m-am întors de 2 ori, odată pentru că uitasem reportofonul, apoi pentru masca lu’ pește prăjit, mi-a mai tăiat și o pisică drumul. Una neagră. Superstițios, dau să scuip în sân. Și scuip. Constat că am masca pe moacă. Mda… Renunț la ea. La mască. Ce-o fi, o fi. Plec în trombă. Nervos. Nervos polițistul ce tocmai îmi urmărise plecarea de Formula 1.–   Actele, vă rog, și… bla, bla, bla…

–   Poftiți actele !

–   Poftiți amenda !

Operativ, frate. Cinste lui, cinste polițistului. Cu chiu, cu vai, ajung la baza de pregătire. Doi cerberi îmi vin în întâmpinare. Politicoși, mă întrebară:

–  Ce cauți, bă ? Cu ce ocazie p-aci ?

Arăt legitimația cu FotbalTop, ăia belesc ochii cât cepele și imediat mi se deschide poarta. Întreb unde-i biroul antrenorului.

–  Vezi că scrie pe ușă…

Intru țanțoș. Clopotele băteau ca la Patriarhie. Un preot, apărut de pe-o alee lăturalnică, mă interpelă brusc.

– La rugăciune sau la fotbal ?

– Azi, la fotbal, zic ușor stânjenit.

– Mergi tot înainte, fiule, și-mi indică traseul. Ajung. Intru. Încep să citesc pe uși. Pe prima scria „Tămâie și lumânări”. Upsss… Următoarea era cu „Acatiste”. Mă gândeam că sigur am greșit intrarea. În sfârșit, a treia ușă avea scris „Antrenori”. Bat și intru. Înăuntru, Meme Stoica și Alexandru Tudor. Citeau. Din Psalmi. Întreb de Vintilă. Îmi spun că e la rugăciune.

– Și jucătorii ?

– Cu Vintilă, îmi răspunde Meme, fără să scoată ochii din carte.

– Durează mult ?

– Cam o oră…

Ies afară. Din încăperea cu ”Acatiste” iese un preot. Intrăm în vorbă. Aflu că, în fiecare săptămână, fotbaliștii trec pe acolo. Își trec dorințele pe hârtie și le dau lui. Sunt secrete. Cu greu aflu că Moruțan se roagă numai pentru gagici, Coman pentru limuzine, Man vrea mormane de bani, Miron tânjește după chefuri trăsnet, cu femei și băutură, iar Vâna se roagă să-i ia gagica lui Oaidă. „Problema e că ăla n-are. Dovadă că sunt încurcate rău căile Domnului”, zice preotul, râzând în hohote. Cât îl privește pe Tănase, nu se știe ce vrea, că scrie ca un doctor căruia îi mai și tremură mâna. Ce frumos povestește preotul tainele lor…

Au venit și jucătorii, urmați de Vintilă.

Mă roagă (sic!) să-i urmez la terenul de antrenament. Merg cu pas grăbit, în urma lor. Se așează în cerc. Li se alătură Tudor. Începe să le vorbească. Despre înțelepciune și supușenie. La sfârșit, le urează succes în pregătire.

Începe antrenamentul. Ceva exerciții. Teme interesante. Unii sar în cârca altora. Problema apare la perechi. În spatele lui Moruțan a sărit Miron. Mi-am adus aminte de desenele animate cu puiul de căprioară Bambi. După trei pași, a fost în genunchi. În cădere, Miron l-a agățat pe Momcilovici, cărat de Panțâru. S-a format o grămadă. Sârbul a început să comenteze, nervos.

–  What do you do, bro ? We are vai de mama noastră, and you make joke….

A intervenit Vintilă, foarte autoritar.

–   Hai, vă rog, vreau seriozitate…

Se luă o pauză, pentru calmare. În timpul ăsta, Coman era plin de fumuri. Trăgea dintr-o țigară cu nesaț. Aruncă chiștocul șmecherește. Fix în geanta doctorului. Plecă râzând.

Vintilă sună iar adunarea. Îi împărți in două. Într-o parte cei mai slabi, în partea cealaltă cei mai puțin talentați. Echipele par echilibrate. Dovadă că Vintilă are ochi bun, le vede ca nimeni altul. Pentru fraza asta, după ce citește, aștept să mă cinstească. Dar nu ca data trecută, când mi-a dat colaci și colivă, că nimerisem la un antrenament, după un praznic. În fine…

Când să fluiere începutul jocului, primi un telefon.

– Da, nea Gigi, da… Sigur, nea Gigi, sigur…. Am înțeles, nea Gigi, am înțeles. N-am făcut bine echipele ?

Le schimb, da, le schimb…ăia din dreapta trec în stânga și cei din stânga vin în dreapta. Gata, cum zici, așa fac, doar mă știi. Cine te-a anunțat, Mache? Ha, ha, ha, eu credeam c-o freacă prin birou, dar el e geană pe băieți. Să trăiești, nea Gigi, hai, pa !

Jocul începu. Vlad i-o dădu lui Cristea, ăsta lui Crețu, iar Crețu înapoi la Vlad, care dădu pe lângă ea. Gol frumos. Mingea a fost repusă repede. Vână sprintă pe dreapta, urmărit de Ovidiu Popescu. Coman strigă: „ia-l, ia-l cu fulgi! „ și așa făcu. Doamne, ce frumos a zburat ăla peste panourile de reclame.

Doctorul și-a dat seama că nu-i a bună, așa că dădu să-și ia geanta pentru îngrijire. Vână țipa, doctorul țipa, geanta fumega. Coman, pitit după Vintilă, se hlizea. Filip îi reproșă că nu e profesionist și i-o pomeni pe mă-sa. Nu ramase nici Florinel dator. Apăru în fugă Tudor, cu busuiocul în mână. Îi adună și-i stropi, în timp ce bolborosea fraze din care înțelegeam la sfârșit „piară necuratul”.

Meciul se reluă. Pasă în față, apoi pasă în spate, iar în față, din nou în spate. Precis e ceva tactic. Apoi, o lansare în adâncime, preluare Man și șut puternic, peste gard, direct într-o mașină de gunoi.

– Man, reglează tirul ! E a șasea minge pe care o trimiți săptămâna asta la Glina, la groapa de gunoi.

– Mi-a sărit din smoc, mister, se plânse perla.

– Schimbă partea cu Moruțan, la el nu sunt smocuri, plus că el nu trage la poartă.

La soluția asta nu m-aș fi gândit. Omul e genial, v-am zis.

Un fulger brăzdă cerul. Urmară tunete puternice. Toți se opriră și se închinară. Începu ploaia, iar antrenamentul se opri. Cel mai ofticat era Coman. Zicea că avea o mare poftă de joc. Toți au râs, nu l-a crezut nici dracu. Doamne iartă-mă !

M-au rugat să mai trec pe la ei. Cică le place cum scriu, că-s obiectiv și prezint doar lucruri reale. Le-am promis că voi reveni.

Articol de Nicolae Silișteanu / Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare 🙂

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

Râsu’-Plânsu’ | ÎNCEPE să ne placă Dolce

Published

on

dolce111

Un banal acord între subiect și predicat le-a dat mari bătăi de cap angajaților de la Dolce Sport. Imaginea surprinsă în timpul unui buletin de știri al specialiștilor de la cunoscuta stație tv cu profil sportiv reușește să dărâme toate barierele în materie de limba română.

(mai mult…)

Continue Reading

Campionate

Galerie FOTO | Cum arată FOTBALUL în ligile inferioare din Serbia! Seamănă cu România?

Published

on

teren1

Câteva fotografii cu terenurile din ligile inferioare ale Serbiei sunt ţinta glumelor pe reţelele de socializare! Numai că, după câteva zâmbete, ne dăm seama că imaginile seamănă destul de mult cu nivelul de organizare întâlnit şi în România!

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

Alegeri EUROSTELARE | Exit Poll: Situaţia antrenorilor doriţi de Steaua

Published

on

alegeri

După abdicarea lui Meister Reghecampf şi încercarea acestuia de a subordona serile reci ale şeicilor de la Al Hilal, steliştii au început, conform Constituţiei de la Poarta Albă, alegerile pentru un povăţuitor fin spre măreţele bătălii ce se întrezăresc în perioada imediat următoare

(mai mult…)

Continue Reading

Cupa României

Steliştii sunt în finala Cupei României! Cele mai tari glume după Dinamo-Steaua

Published

on

steaua2

„Câinii” au vrut o minune, ba chiar şi-au confecţionat şi tricouri speciale, dar n-au obţinut mai mult de-o remiză norocoasă în returul cu Steaua, scor 1-1. În meciul tur, steliştii se impuseseră cu scorul de 5-2. Inevitabil, va propunem cele mai bune glume după cele două manşe ale Clasicului românesc.

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

VIDEO: Cum te bucuri când echipa ta egalează în ultimul minut? Ne arată un antrenor din Anglia

Published

on

birmingham

Când eşti condus pe parcursul întregului meci şi reuşeşti, de fiecare dată, să egalezi atunci n-ai cum să nu te bucuri. Dar dacă mai adăugăm că meciul s-a terminat 3-3, iar golul a venit în ultimul minut de joc s-ar putea să-i dăm dreptate lui Lee Clark, managerul celor de la Birmingham.

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

VIDEO: Nu credeai că există tuşieri mai slabi ca în România? Ia să-i vedem pe cei din Ecuador

Published

on

arbitru tusier

Băieţii care ridică steagul în Liga ce-a fost odată a lui Mitică sunt daţi constant ca exemple negative, dar când o să vedeţi ce gol a validat un tuşier din Ecuador s-ar putea să-i lăudăm pe ai noştri.

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

VIDEO: Asta este, FĂRĂ DISCUŢIE, cea mai proastă lovitură liberă din istorie

Published

on

lovitura

De când meciurile din campionatele tari se văd mai peste tot în lume, nu există fotbalist care să nu vrea să bată loviturile libere precum Cristiano Ronaldo sau Pirlo. Numai că performanţa celor doi n-a fost realizată peste noapte şi, pe lângă talent, au avut nevoie de zile multe de antrenament.

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

Adevăratele STENOGRAME: Borcea şi Avram

Published

on

FotbalTop.ro a intrat în posesia adevăratelor discuţii purtate de Cristi Borcea, finanţatorul clubului Dinamo, şi Vasile Avram, fostul preşedinte al CCA. Replicile celor doi sunt de-a dreptul halucinante, iar fotbalul românesc va fi martor la un cutremur incredibil în interior.

Avram: Alo, centrala? Cu Miami, vrea şi io

Centralista: Cu Mimi?

Avram: Domnişoară, nu ştiu, că şi Borcea ăsta le schimbă. Deci cu Cristi vreau, „câinele”.

Centralista: Spuneţi-mi, vă rog, numele câinelui.

Avram: Domnişoară, se duce dracu nunta lu’ fi-miu până când îmi faceţi legătura cu ăsta.

Borcea: Alo, Vasile, tu eşti, mă?

Avram: Da. Te-am sunat să-mi dai şi mie ceva de la tine. Adică din tine aşa. Ca pentru mine.

Borcea: Avrame, tu eşti, ă? Credeam că e piticu’ ăla de Turcu şi vrea banii. Deci, da. Cât vrei?

Avram: Păi cât ai?

Borcea: Cât să dau şi la toată comisia.

Avram: Bă, Cristi, deci dacă dai şi la alţii mă supăr şi ţi-l trimit pe fi-miu la centru şi ştii că te termenă ăla micu’.

Borcea: Zi, mă, cât vrei.

Avram: Bă, e d-ăla bun, bun?

Borcea: Da, mă, am doar eu şi Mihaela avem în ţară, atât.

Avram: Păi dă-mi două zeci.

Borcea: Porţii.

Avram: Da, tu ştii. Mă duc şi iau de la Mihaela, da?

Borcea: Oi fi eu cu Alina la Miami, dar tot mai ţin la ea. Aşa că îţi trimit eu.

Avram: Hai că aştept, te pup.

Borcea: Auzi, da ai grijă că mercurul se răspândeşte..

Avram: Păi tu de mercur ziceai?

Borcea: Păi altceva ce ?

Avram: Eu ziceam de nişte şaorma d-aia bună de Miami.

VA CONTINUA!

# textul este un pamflet

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

Se mai scriu prostii, dar nici chiar aşa

Published

on

costin_lazar1Gazeta Sporturilor mai că vrea să intre în rândul vuvuzelelor sportive după ce astăzi au publicat ştirea conform căreia Rapid şi Dinamo ar urma să parafeze schimbul dintre Costin Lazăr şi Liviu Ganea.

Impresionant, nu? Şi dau click să citesc ştirea. Fix 4 (patru) RÂNDURI despre ceea ce anunţau în titlu. Dar amuzamentul nu se opreşte aici. Deşi în alea 4 RÂNDURI puteau să ne spună detaliile „Rocadei-ŞOC”, ei ne informează că „negocierile vor începe în această săptămână”. Lângă reportajele lui Tolontan, hai că ştirea asta face toţi banii. Absolut toţi.

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

De râsu’-plânsu’ | OnlineSport vă prezintă Gafa Anului

Published

on

gafa-anului-onlinesportDeşi am văzut multe greşeli în presa sportivă românească, unele dintre ele cu virgulă între subiect şi predicat, aceast titlu propus de OnlineSport este absolut genial! Sunt convins că în Gala De râsu’-plânsu’ din luna decembrie vor avea şanse foarte mari să câştige premiul de GAFA ANULUI 2009!

Cuvintele sunt prea puţine în materialul nostru, dar infinite în TITLUL lor! Oare după ce aţi pus titlul ăsta, aţi tras oblonul şi-aţi fugit acasă să vedeţi Steaua-Vaslui sau Barcelona-Real? 🙂

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

De râsu’-plânsu’ | Reprimiţi-l pe MI

Published

on

DO, o doamnă mai voinică

RE, un rege mustăcios

MI, chiuleşte fără frică

Chiar pe OnlineSport, nenică! 🙂

reprit-onlinesport

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

De râsu’-plânsu’ | Ce riscă CFR Cluj?

Published

on

programa-gspCine greşeşte de dimineaţă, pe FotbalTop.ro ajunge. De la Gazeta Sporturilor aflăm că formaţia CFR Cluj riscă să nu fie „PROGRAMĂ”. Bun. Felicitări, conduceţi fără probleme în topul „De râsu’-plânsu'”, ceea ce este o onoare. 🙂

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

De râsu’-plânsu’ | Ne hotărâm cu etapele astea?

Published

on

etapa-13-sau-14-prosportProSport intră în lumea „De râsu’-plânsu’” de pe FotbalTop.ro cu o greşeală extrem de frumoasă. Recunosc, nici mie nu mi-a plăcut matematica şi iau în calcul cifrele doar atunci când vine vorba de salariu, dar chiar să amestecăm aşa etapele astea?

În titlu avem etapa a 13-a, iar în primul paragraf distingem etapa a 14-a. Nu-i aşa, cu această ocazie am citit întreg articolul, nu de alta doar poate la final vedeam şi că programul este pentru runda cu numărul 15. 🙂

(mai mult…)

Continue Reading

De râsu'-plânsu'

De râsu’-plânsu’ | Golanski, românul…

Published

on

pro-tv-golanski-romania2După ce am sesizat cu toţii că în materie de lider pe „piaţa gafelor” Sport.ro conduce detaşat, cu toate că cei de la GSP nu se lasă, şi luptă să le „fure” poziţia, „fraţii” mai mari de la acelaşi trust, Media Pro, arată că „sângele apă nu se face” 🙂 .

Adică ce aş vrea să spun? Mai bine i-am întreba pe dumnealor ce au vrut să spună când au scris cele trei mari cuvinte: „Pawel Golanski – România„.

(mai mult…)

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS