FCSB – Milsami 2-0 și roș-albaștrii încep cu dreptul noul sezon competițional. Dubla lui Florin Tănase a adus succesul celor de la FCSB în prima manșă din primul tur preliminar al Europa League. Dacă Tănase a fost printre remarcați, forma lui Dennis Man rămâne una îngrijorătoare.

FCSB – MILSAMI 2-0. PLUSURI ȘI MINUSURI

Primul meci oficial pentru Bogdan Andone ca ”principal” pe banca FCSB a propus un 4-3-3, mult discutat în această perioadă de pregătire: A. Vlad – Cl. Belu, I. Cristea, Planic, M. Roman – Oaidă, Nedelcu, Fl. Tănase – D. Man, I. Hora, Fl. Coman – a fost echipa de start, iar pe parcursul jocului au mai intrat Lucian Filip (eliminat stupid după două galbene luate în zece minute), Ovidiu Popescu și Cristian Dumitru.

Vlad n-a avut ce să apere, așa că nu putem vorbi despre prestația omului impus de Becali în echipa de start. Apoi, Belu ne-a arătat că poate să centreze și că este la fel de ofensiv precum Benzar. Să-l vedem, cu un adversar mai dificil, cum va arăta și în apărare.

În lipsa unui fundaș stânga veritabil, Mihai Roman a fost ”aruncat” acolo de Andone. N-a arătat rău, ba chiar a făcut un meci foarte bun, dar e clar că nu poate fi o soluție. A centrat o singură dată cu stângul, în rest a preferat să-și pună mereu mingea pe piciorul drept.

Cei trei mijlocași centrali, un meci foarte bun. Oaidă e un câștig pentru FCSB, Nedelcu pare ”refreshuit” după EURO U21, iar Florin Tănase a demonstrat, din nou, că este cel mai important jucător de la FCSB, asta chiar dacă e criticat constant de toată lumea. Foarte bun ca inter, a făcut ambele faze și a marcat ambele goluri. Omul meciului, fără discuție. Bonus, FCSB va arăta și mai bine la mijloc după venirea lui Vînă.

În atac, Man și Hora au fost mâini moarte. Știu, poate o să spuneți că ei au făcut golul al doilea. Corect. Aceea a fost singura sclipire a lor. Forma lui Dennis Man este îngrijorătoare deja. Mijlocașul pe care Becali vrea zeci de milioane de euro a făcut un turneu final la tineret foarte slab, iar acum a fost de-a dreptul inexistent. A sfârșit meciul acuzând probleme musculare.

Hora nu și-a găsit locul, a intrat prea puțin în combinații și n-a reușit să profite, în  prelungiri, de două situații favorabile. Fără Gnohere, în recuperare, FCSB va avea probleme cu atacantul central.

Florinel Coman a arătat bine în unele momente, a fost spectaculos cu câteva ”rafale” de driblinguri, dar n-a fost suficient de inspirat la finalizare. În prelungiri, putea face 3-0, dar execuția sa pretențioasă, dintr-o poziție bună, n-a prins poarta.

1 Comentariu

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here