sursa: prosport.ro

CS Rapid a finalizat demersurile unei cercetări istorice, prin care se dorește atribuirea oficială a trofeului Cupei Europei Centrale din 1940 către clubul giuleștean.

Întreaga acțiune a durat doi ani, documentele fiind trimise la IFFHS, for competent pentru a lua o decizie oficială în această privință. Rapid ar fi trebuit să joace atunci finala competiției cu Ferencvaros, însă evenimentul nu a mai avut niciodată loc din cauza începereii Celui de-al Doilea Război Mondial.

Totuși, conform investigației realizate de CS Rapid, maghiarii ar fi putut să se prezinte la primul meci stabilit oficial de la București, însă nu au mai venit din motive de natură extrasportivă, autoritățile de la Budapesta interzicându-le deplasarea. Astfel, CS Rapid consideră că victoria ar fi trebuit atribuită la masa verde giuleștenilor. Toate detaliile le puteți găsi pe pagina de Facebook Club Sportiv Rapid București.

“Cercetarea a fost transmisă spre studiu Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS), for competent în această speță. Sperăm ca argumentele noastre să fie suficient de convingătoare și pentru IFFHS, astfel ca rezultatele cercetării noastre să fie aprobate și, implicit, Cupa Europei Centrale 1940 să fie recunoscută oficial în palmaresul CS Rapid București.

Speranța noastră este ca în curând să publicăm această cercetare care să fie pusă la dispoziția oricărui suporter rapidist și nu numai, variantele în limbile română și engleză. În funcție de răspunsul pe care îl vom primi de la IFFHS, vă vom ține la curent cu stadiul acestui demers.– se precizează pe pagina de Facebook a CS Rapid. 

Like paginii dedicate tuturor rapidiștilor – Spirit Vișiniu

 

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here