sursa: sportpictures.eu

Universitatea Craiova debutează joi într-un nou sezon de cupe europene, iar fanii așteaptă cel mai lung parcurs din cei trei ani, de când echipa olteană a revenit în Europa. Există destule argumente pro Craiova, pentru care drumul în noul sezon începe la Baku, în fața lui Sabail, în turul I preliminar al Europa League.

CRAIOVA NOROCOASĂ

Pentru prima dată din 2017 încoace, de când a revenit în competițiile europene, Craiova a avut noroc la tragerea la sorți. Dacă în 2017 a nimerit cu AC Milan, anul trecut echipa antrenată atunci de Mangia, a jucat împotriva lui Leipzig. Ambele duble au fost, ce-i drept, în turul al treilea atunci când sita mai cernuse dintre echipe. Au fost trei înfrângeri și un egal și eliminări după prima dublă, în ambele cazuri.

Acum, valoarea și experiența adversarului ne fac să credem că oltenii vor reuși în premieră, pentru ultimii 22 de ani să treacă de un tur preliminar al cupelor europene. Dacă vorbim comparativ de valoarea loturilor, cel al azerilor e de aproape patru ori mai slab cotat decât cel al Universității. Dacă vorbim de experiență, nu vă spunem decât că Sabail s-a înființat când oltenii se pregăteau să se întoarcă în Europa… adică în 2016.

TURUL TREI, ACCESIBIL

Oltenii au fost norocoși o dată în plus și la tragerea pentru turul secund al Europa League. Dacă vor trece de Sabail, iar casele de pariuri îi văd ca mari favoriți, vor juca împotriva câștigătoarei din dubla Zalgiris Vilnius și Honved Budapesta. Practic, toate celelalte posibile adversare erau echipe calificate direct în turul secund. Printre ele și Wolverhampton și Partizan Belgrad.

NU A PLECAT NIMENI 

Deși s-a vorbit că Universitatea Craiova se va despărți de mulți dintre jucătorii importanți, până acum nu a plecat nimeni. S-a scris de despărțirea iminentă de Cicăldău, mai ales după evoluțiile de la Euro, de plecarea lui Bancu și a lui Mateiu, dar nu s-a concretizat nimic, spre bucuria fanilor olteni. : “Cicâldău, Mateiu și Bancu au mare valoare, i-aș lua pe toți trei”, spunea  Gigi Becali aproape de finalul sezonului trecut.

Din contră, la Universitatea Craiova au venit jucători. Nu mulți și nu foarte spectaculoși, dar utili. Alexandru Ioniță e ultimul sosit. A fost adus împrumuut contra unei sume de 100.000 de euro până la finalul sezonului. Importanța pe care o dau oltenii venirii lui Ioniță reiese și din declarația președintelui Cârțu.

“Aducerea lui Ioniță este un efort…. se face un efort financiar, nu îl luăm pe ideea unui împrumut, să ne folosim pe el. Îl luăm în ideea de a plăti la anul restul de bani la CFR și să rămână al nostru”, a declarat Cârțu la Telekom Sport. 900.000 de euro vor plăti oltenii pentru un transfer definitiv, în vara anului viitor.

Vătăjelu, Mihai Roman, cu împrumut la Botoșani expirat și Qaka sunt între jucătorii noi aduși sub comanda lui Papură.

Pentru că nu putea fi totul roz, chiar antrenorul e marea problemă a fanilor Universității în perspectiva Ligii I, dar și a unui parcurs cât mai lung în Europa League. Suporterii nu au deloc încredere în Corneliu Papură, atât în urma rezultatelor din meciurile amicale, cât și în urma prestațiilor din finalul sezonului trecut.

 

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here