Connect with us

Crescut din dragoste pentru Rapid: Daniel Niculae

sursa: sportpictures.eu

Daniel Niculae a început fotbalul la Rapid, a debutat la seniori la Rapid și, cel mai probabil, își va încheia cariera la Rapid. Un rapidist convins, născut și crescut din dragoste pentru clubul giuleștean.

Junioratul

Daniel Niculae s-a născut la 6 octombrie 1982, în București, iar primul club de fotbal pentru care a evoluat a fost, așa cum v-am spus, Rapid. Deși a făcut primii pași destul de târziu în “sportul rege”, Niculae a debutat în Liga I la doar 18 ani, evident, tot în Giulești.

Sfertul UEFAntastic cu Steaua

Atacantul a câștigat alături de Rapid cinci trofee, însă, una dintre cele mai mari performanțe este, cu siguranță, sfertul de finală din Cupa Uefa. În sezonul 2005/2006, Rapid a câștigat o grupă ce părea imposibilă cu Șahtior Donețk, Stuttgart, PAOK și Rennes. Cu un atac incredibil, cu Daniel Niculae, Buga și Viorel Moldovan, giuleștenii au eliminat două echipe din Bundesliga, pe Hertha Berlin și pe Hamburg în primăvara europeană, apoi au dat peste Steaua în sferturile de finală.

sursa: uefa.com

A fost o “dublă” extrem de echilibrată, iar după 0-0 și 1-1, grație golului marcat în deplasare, roș-albaștrii s-au calificat în semifinale, unde au fost eliminați de Middlesbrough. După doar două luni de la sfertul UEFAntastic cu Steaua, Daniel Niculae primit o veste excelentă.

Transferul în Ligue 1

Auxerre a pus pe masă Rapidului o ofertă de 3.3 milioane de euro, iar atacantul a semnat cu gruparea franceză. Cum în 2006, la 24 de ani, se afla într-o formă de invidiat, Daniel Niculae și-a câștigat imediat locul de titular la Auxerre, iar în primul său sezon a marcat patru goluri în Cupa UEFA. A stat patru ani, iar în 2010 a semnat cu cel mai important club din cariera sa. AS Monaco l-a cumpărat în schimbul sumei de 3.4 milioane de euro.

Revenirea în Liga I

A fost împrumutat un sezon la Nancy, iar în 2012 s-a despărțit definitiv de monegasci. A plecat la Kuban Krasnodar, dar n-a mai confirmat. După doar două goluri marcate într-un sezon, în 2014 a revenit la Rapid. A încercat să-și salveze clubul iubit de la retrogradare, însă n-a reușit. Giuleștenii au picat în Liga a II-a, iar Daniel Niculae a mers la Astra, sub comanda lui Marius Șumudică. După doi ani, opt goluri și un trofeu câștigat, atacantul a revenit în Giulești, iar acum luptă alături de Academia Rapid pentru promovarea în Liga a III-a.

sursa: sportpictures.eu

Palmaresul lui Daniel Niculae:

Rapid:
Liga I: 2003
Cupa României: 2002, 2006
Supercupa României: 2002, 2003

Astra Giurgiu:
Liga I: 2016

Advertisement

Facebook

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS