Sursa foto: cal.patch.com

La agențiile din țara noastră se pariază cel mai des pe fotbal, aproximativ 90% din biletele jucate de români conținând cote din acest sport.

Mulți aleg variantele simple, adunând laolaltă favoritele dintr-o anumită zi. Nu este nici pe departe o metodă care îți poate garanta succesul la pariuri, ținând cont că surprizele sunt nelipsite. În continuare îți voi prezenta zece sfaturi care te vor ajuta să analizezi mai bine un meci de fotbal prin prisma pariurilor.

  1. Nu analiza superficial

Este primul lucru de care trebuie să ții cont. Chiar dacă ai văzut cazuri cu pariori care au reușit să câștige sume importante fără ca nici măcar să știe cum se pronunță numele echipelor pe care au mizat, lucrurile nu stau tocmai așa. Sunt situații izolate, care, pe termen lung, nu vor da rezultate. Totodată, nu e suficient să privești clasamentul general ca să-ți faci o idee clară despre rezultatul final. Trebuie să aloci măcar cinci minute de informare asupra unui meci.

  1. Alege campionatele cunoscute

Ca să economisești timp și să-ți sporești șansele de câștig, încearcă pe cât posibil să joci în cele cinci ligi de top din Europa (Premier League, Bundesliga, Serie A, La Liga și Ligue 1). Poți adăuga și Liga 1. De ce? Informațiile detaliate de care vei avea nevoie le vei găsi pe zeci de site-uri, iar meciurile sunt transmise la TV. Aproape toată lumea știe cum joacă Real Madrid sau chiar Valencia, însă nimeni nu are idee despre stilul de joc al celor de la Hacken, din Suedia.

  1. Află cine joacă și cine lipsește

E obligatoriu! Nu poți lua handicap -3 pe Barcelona acasă, dar să nu știi că Messi e suspendat, iar Iniesta, Neymar, Pique și Luis Suarez sunt accidentați. Cunoașterea echipelor probabile și a jucătorilor indisponibili te vor ajuta să fii mai ponderat în luarea decizilor. La prima vedere, aproape întotdeauna vei fi determinat să pariezi sume mari pe favorită, însă, odată cu aflarea detaliilor esențiale, vei opta pentru un pariu echilibrat.

  1. Forma de moment a echipelor

Trebuie să vezi ce au făcut în ultimele cinci etape echipele pe care ai de gând să pariezi și nivelul adversarelor întâlnite. Dacă Hull City vine după cinci victorii la rând împotriva unor echipe de nivelul său, însă acum joacă pe terenul liderului Chelsea, forma de moment nu mai contează atât de mult. În schimb, dacă Hull are aceeași serie înaintea unui meci cu Watford, ai face bine să nu pariezi împotriva ei, ci să mergi pe continuitate.

  1. Statisticile pe goluri

Să joci la pariuri și să nu-ți placă să pariezi pe numărul total de goluri înseamnă că ești un caz aparte. Aproape orice parior e tentat să joace pe goluri multe, mai ales dacă plănuiește să urmărească meciul. În fond, cine ar vrea să parieze pe “Sub 2,5 goluri” și să se uite 90 de minute la meci rugându-se să nu se marcheze? Este o decizie greșită, desigur, dar, dacă tot ai această patimă, asigură-te că echipele pe care ai mizat termină minimum 60% din partide cu varianta “Peste 2,5 goluri” câștigătoare.

  1. Acasă și deplasare

E un barometru utill. Unele echipe nu se descurcă deloc în deplasare, însă acasă sunt de neînvins. Vezi cazul Sevillei în 2014, 2015 și, de ce nu, 2016. Această formație a trăit la nivel înalt exclusiv datorită rezultatelor înregistrate pe teren propriu. În deplasare abia dacă a reușit să bată formațiile de pluton. În general nu e o idee strălucită să joci 2 solist într-un meci în care echipa oaspete a strâns 85% din totalul punctelor sale în fața propriilor suporteri.

  1. Urmărește evoluția cotelor

Atunci când cotele unui meci suferă oscilații majore în decurs de 24 de ore, iar motivele de ordin sportiv nu sunt clare, bine ar fi să eviți duelul în cauză. De multe ori vei avea impresia că echipa a cărei cotă a scăzut vertiginos va câștiga partida, însă acest lucru se întâmplă în 50% din cazuri. Nu mă crede pe cuvânt, verifică singur! Casele de pariuri sunt forțate să modifice cotele în momentul în care se înregistrează un număr crescut de pariuri pe aceeași variantă.

  1. Joacă doar cotele simple

Casele de pariuri au ajuns să pună în oferta unui meci chiar și 400 de variante. La ce te ajută însă cota de 1.90 pentru minimum un cartonaș galben între minutele 21:00 și 30:00? Oricât de mult ai analiza partida, 90% din cotele pe care le vezi în ofertă țin strict de noroc. Mizează întotdeauna pe variantele clasice (rezultat final, total goluri, șansă dublă, handicap sau marcatori) și adaugă opțiunile speciale (cornere, cartonașe, faulturi ș.a.m.d.) doar atunci când ai argumente viabile.

  1. Istoricul meciurilor directe

Această statistică nu are un impact chiar atât de mare precum ar crede unii, dar merită privită. Există situații în care unele echipe, fie ele și favorite, pur și simplu se încurcă împotriva anumitor adversari, în anumite circumstanțe. Cel mai bun exemplu este Barcelona atunci când joacă pe terenul lui Sociedad. Catalanii au dominat fotbalul mondial și au câștigat tot ce se putea câștiga din 2008 și până în 2016, însă niciodată n-au obținut victoria la San Sebastian în această perioadă.

  1. Factori speciali

În final, nu neglija niciodată cazurile particulare. Ai grijă să știi dacă formația pe care pariezi are sau nu terenul suspendat, dacă antrenorul advers are sau nu o motivație suplimentară (vezi duelul Marius Șumudică vs. Steaua), dacă meciul se joacă sau nu pe un gazon impracticabil. Ce-i drept, acești factori cu o puternică influență asupra rezultatului final apar rareori, dar aruncă întotdeauna o scurtă privire asupra lor la finalul analizei tale.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.