Universitatea Craiova debutează devreme în acest sezon de cupele europene. Va juca în turul I al Europa League, după ce stagiunea precedentă a luat startul în turul al treilea, din  postura de câștigătoare a Cupei României. Partida Sabail – Craiova va fi difuzată joi, de la ora 19:00, în direct pe Digisport 1, urmând ca returul să se joace o săptămână mai târziu, la Craiova.

SABAIL – UNIVERISTATEA CRAIOVA, JOI, ORA 19:00, DIGISPORT 1 

Craiova o întâlnește pe Sabail din Azerbaijan, în turul I al Europa League într-un meci în care oltenii pornesc drept favoriți clari. Echipa lui Papură are cotă 2 la o victorie obținută în deplasare, spre deosebire de gazdele de la Sabail, a căror cotă pentru un succes e 3.55.

Așadar, oltenii pot face un pas important spre turul secund al competiției încă din deplasarea din Azerbaijan. Returul se va disputa joia următoare, pe 18 iulie, și va fi în direct, tot pe Digisport 1.

CINE TRANSMITE LA TV FCSB – MILSAMI

DE CE NU TREBUIE SĂ SE TEAMĂ OLTENII DE AZERI 

Sabail este o echipă care a încheiat pe locul trei ultimul sezon al campionatului din Azerbaijan, la 25 de puncte de campioana Qarabag.

Sabail este lipsită total de experieanță. Are însă o poveste interesantă. A fost înființată în 2016, obținând promovarea în prima ligă din chiar primul an de existență. După un sezon ăncheiat pe locul 7, a reușit clasarea pe o poziție ce i-a permis să joace în Europa League.

ASEMĂNAREA DINTRE CRAIOVA ȘI SABAIL 

Ambele echipe au avut rezultate slabe în meciurile amicale. La fel ca azerii, nici oltenii nu au reușit să câștige vreun meci în stagiul de pregătire. Au fost trei egaluri și două înfrângeri pentru echipa lui Papură și trei înfrângeri și un rezultat de egalitate pentru Sabail.

CRAIOVA A MAI JUCAT CU NIȘTE AZERI ÎN ACEASTĂ VARĂ

În cel de-al doilea amical din această vară, în stagiul din Austria, Universitatea Craiova a întâlnit-o pe Qarabag, campioana din Azerbaijan. 0-0 s-a încheiat partida în compania unei echipe care a evoluat în grupele Ligii Campionilor.

VEDETA DIN LOTUL LUI SABAIL 

În lotul azerilor se află și Michael Essien, super jucătorul ghanez care a trecut în carieră pe la Real Madrid, Chelsea, Milan și Olympique Lyon și care a avut în cel mai bun moment al său o cotă de piață de 38 de milioane de euro. Având inclusiv trofeul Ligii Campionilor în palmares, Essien a povestit că a mers în Azeribajan pentru a promova finala Europa League de sezonul trecut, dar că l-a cucerit proiectul lui Sabail și a decis să semneze cu ei, refuzând alte multe oferte mult mai tentante.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here