Fotbalistii stelisti Florin Tanase,Dennis Man,Romario Benzar,Mihai Roman si Florinel Coman suparati dupa meciul de fotbal dintre FCSB si Rapid Viena, din cadrul Ligii Europa, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, joi 30 august 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Unii ”specialiști” de la televizor se întrec în sfaturi mai bune și mult mai puțin bune despre revenirile vehiculate la FCSB. Toți știu despre Chipciu, despre Benzar sau Keșeru. ABONEAZĂ-TE ACUM LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE!

CIORBA REÎNCĂLZITĂ E BUNĂ FOARTE RAR

Aici, pe FotbalTop.ro, am spus lucrurilor pe nume de fiecare dată. Fără interese ascunse, fără articole servite. Așa vom proceda și acum și așa vom face întotdeauna. Revenirile în fotbalul românesc sunt sortite eșecului. Toți băieții buni cândva se întorc lați acum.

Există foarte puține exemple în care ciorba reîncălzită funcționează cu adevărat, iar cel mai bun exemplu aici e dat de Budescu. ”Costică” va mai pleca de 15 ori în China sau Arabia Saudită, va reveni mai mereu la Astra și ne va impresiona cu goluri din cornere și pase pentru Alibec. Că Alibec tot pe aici va fi în continuare, stați linștiți.În rest, fotbaliștii care se întorc de unde au fost vânduți, acum mulți ani, dezamăgesc crunt. De ce? E foarte simplu: oamenii nu mai au aceeași motivație. Nu mai sunt săraci, vin cu conturile pline, iar pentru ei revenirea e făcută fix pentru a mai strânge niște bani fără să mai ofere la fel de mult.

E revenirea lor acasă, ultimul cântec. Priviți-l pe Adi Popa. S-a întors și este o dezamăgire cruntă. Viteza a uitat-o în Anglia sau poate chiar în Bulgaria, iar dorința a fost bătută de neputință. Dacă ar mai fi avut chef de fotbal total, s-ar fi repliat spre o Chiajna, spre o Chindia, spre un Voluntari sau un Clinceni.

La fel și despre Cristi Manea, om care s-a mulțumit cu 30.000 de euro pe lună și care nu va pleca niciodată de la un asemenea salariu doar ca să joace fotbal. E realitatea tristă a fotbalistului român. Preferă să fie rezervă pe bani mulți decât să meargă și să joace fotbal, să-și facă meseria. Ei vor să fie rezerve, nu fotbaliști.

Revenind. Se tot vorbește despre revenirea lui Chipciu în fotbalul românesc. Ba FCSB, acum chiar CFR Cluj, cu un salariu enorm de 40.000 de euro pe lună. După ani buni petrecuți în Belgia și Cehia, Chipciu nu va veni înfometat să rupă banda dreaptă ca-n tinerețe. NU va mai veni, stați fără grijă, cu aceeași viteză.

Va fi, mai mult ca sigur, același băiat bun, cu vorbele la el la interviuri, dar asta nu va câștiga meciuri, puncte, trofee. E valabil și pentru Keșeru.

Acum, în peisaj a reapărut varianta Benzar înapoi la FCSB. Și aici ar putea fi ciorba reîncălzită care ar funcționa. Dar se pune următoarea întrebare: Romario Benzar vrea să revină la FCSB, la 10.000 euro pe lună, la Gigi, la lupta cu CFR, sau preferă să stea în Serie A, cu 30-40.000 euro pe lună, rezervă de lux?

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here