Connect with us

Cătălin Hîldan: “Unicul Căpitan”

sursa: libertatea.ro

Cel mai apreciat jucător din istoria lui Dinamo a fost și va rămâne Cătălin Hîldan. Supranumit “Unicul Căpitan”, fostul mijlocaș era apreciat de suporterii dinamoviști în special pentru devotamentul și pentru implicarea de care dădea dovadă în fiecare partidă. A luptat și a dat totul pentru clubul iubit, iar suporterii n-au cum să-l uite vreodată.

Primii pași în fotbal

Cătălin Hîldan a început fotbalul la vârsta de 10 ani, la grupele de copii și juniori ai clubului Dinamo. Sub comanda lui Ionuț Chirilă, Hîldan a cucerit tot ce se putea la nivel de juniori, apoi, cu un asemenea palmares și cu asemenea performanțe în fotbalul juvenil, a urmat și pasul către echipa mare a clubului alb-roșu.

Anii de glorie

Cătăliin Hîldan a debutat în Divizia A în data de 2 octombrie 1994, într-un meci cu marea rivală, Steaua. În vârstă de doar 18 ani, Hîldan a fost trimis pentru a se maturiza din punct de vedere fotbalistic la Chindia Târgoviște, echipă alături de care a promovat treptat din Divizia C până în Divizia A. Atunci și-a dat seama Cornel Dinu că tânărul mijlocaș este pregătit pentru meciurile de foc pe care le are de disputant Dinamo.

Așadar, în 1997, Cătălin Hîldan a revenit la Dinamo și nu a mai plecat niciodată. A prins 138 de meciuri în Divizia A, a marcat șase goluri și a cucerit două trofee alături de câini: un titlu de campion și o Cupă a României, ambele în sezonul 1999/2000.

Ultimul meci

Cătălin Hîldan și-a jucat ultimul meci pe 5 octombrie 2000. Într-o partidă amicală disputată la Oltenița, fostul mijlocaș s-a prăbușit pe teren și s-a stins din viață la doar 24 de ani. În memoria sa, Dinamo a retras numărul 11 pentru totdeaua, în timp ce suporterii au denumit una dintre peluzele stadionului “PCH-Peluza Cătălin Hîldan”.

Advertisement

Facebook

Copyright © 2020 FotbalTop / www. fotbaltop.ro

LIKE PENTRU PONTURI GRATIS