sursă foto: gsp.ro

În Ghencea se va construi un nou stadion. Nu-l face nici Armata, nu-l ridică nici Becali, nici Steaua, nici FCSB. Îl fac băieţii care-s şefi peste tot fotbalul european, în vederea Campionatului European din 2020, când Bucureştiul va găzdui nişte meciuri.

Stadionul din Complexul Ghencea va găzdui o parte dintre echipele naţionale care vor juca la Bucureşti, pe Arena Naţională, la Euro 2020. Asta ca să fie şi mai clar despre ce e vorba.

Bun. Acum că am lămurit aspectul ăsta, să ne concentrăm pe ce a declarat Helmuth Duckadam. “În doi sau trei ani, dacă echipa Armatei nu va reuşi să promoveze an de an, ceea ce va fi greu, oamenii de acolo nu vor putea ţine stadionul doar pentru ei. Vor fi nevoiţi să închirieze, iar FCSB e singura echipă care poate juca în Ghencea“.

Declaraţia le-a dat speranţe suporterilor FCSB-ului şi i-a enervat la maximum pe oamenii care simpatizează cu Steaua din Liga a 4-a.

Duckadam are şi nu are dreptate, în acelaşi timp. Proiectul celor de la CSA se bazează pe promovări succesive. Orice abatere de la plan înseamnă o problemă. Una chiar mare. Oamenii vor ca echipa să ajungă în Liga I în momentul în care noua arenă din Ghencea va fi deschisă. Cum ar gestiona Armata un stadion de 30.000 de locuri la o echipă care, să zicem, ar fi în liga a 3-a? Destul de dificil, dar nu şi imposibil.

Ţinând cont de zecile de procese între CSA şi FCSB, e aproape imposibil, cel puţin acum, ca oamenii de acolo să accepte ca echipa lui Becali să joace în Ghencea. E ca şi când te-ai urî la maximum cu cineva, dar v-aţi vedea la masă în fiecare duminică.

Aşadar, Duckadam are dreptate doar în contextul în care Steaua nu va ajunge să joace în Liga I. Armata ar fi pusă în situaţia de a mai acoperi din cheltuielile de întreţinere a unei aderne moderne, iar închirierea ar fi soluţia perfectă. Nu însă pentru FCSB!

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here