sursă foto: fanatik.ro

Din şase în şase luni, Gigi Becali îşi aduce aminte că trebuie să le ţină suporterilor FCSB vie lupta pentru brandul Steaua. Promisiunea patronului de a readuce emblema şi a stabili problema palmaresului se repetă la fiecare jumătate de an.

În şase luni de zile ne vom numi din nou Steaua“, spunea Becali la începutul anului. “În următoarele şase luni voi câştiga toate procesele cu Armata şi vom recupera numele“, e mesajul aceluiaşi Becali.

În realitate, Becali şi-a luat gândul de la faptul că FCSB se va numi Steaua. Procesul e pierdut, iar ce mai e acum pe rol nu are legătură cu denumirea. Lupta se dă pe palmares, acela care include şi Cupa Campionilor, şi pe recunoaşterea europeană. Atât timp cât la UEFA FCSB va fi văzută drept Steaua, atunci Becali e prea puţin interesat de ce se întâmplă cu echipa Armatei.

Şi că tot am adus vorba despre Armată, aici ar trebui să intervină rolul lor decisiv. Echipa din Liga a 4-a este o greşeală teribilă, făcută mai mult pe presiunea suporterilor! Steaua Bucureşti a jucat mereu în Liga I, iar oamenii de acolo trebuiau să-şi focuseze atenţia nu doar spre reînfiinţarea secţiei de fotbal, ci pe repunerea în drepturi.

Se tot compară cazul cu al Universităţii Craiova, ceea ce e o greşeală teribilă. CSU din prima ligă, mai nou Universitatea Craiova, a primit cadou un loc în liga a 2-a şi a reuşit, mai apoi, să promoveze pe prima scenă. Aşadar, unde e asemănarea?

Revenind, Steaua a început un proiect în Liga a 4-a care va merge mereu pe un pod şubred. Ce se întâmplă dacă ratezi o singură dată promovarea? Cum vor gestiona oamenii de acolo eşecul pe plan sportiv în faţa galeriilor? Şi, apropo de galerii, cât vor accepta băieţii de la Sud şi cei de la Nord să stea prin ligile inferioare, acolo unde ei n-au fost niciodată?

Planul e cu promovări succesive până în Liga I, dar apariţia Academiei Rapid şi sprijinul mare pe care îl are de la Primăria Sectorului 1 a dat totul peste cap. Oamenii din Giuleşti au atras de partea lor două nume grele, pe Pancu şi Niculae, îl au pe bancă pe Scumacher şi pe Burcă la sacou. Urmează să semneze Maftei şi Ionuţ Voicu, iar PlayOff-ul se anunţă greu de tot pentru stelişti care nu pot atrage niciun fotbalist important aflat pe final de carieră.

Steaua e susţinută de suporteri şi de fostele glorii ale clubului, aşa că nu va beneficia de ajutor aşa cum se întâmplă la Rapid. Astfel, în situaţia asta, când fotbaliştii valoroşi din trecut se identifică doar cu FCSB şi nu vor juca niciodată în Liga a 4-a, rămâne de văzut cum va gestiona Armata.

Un lucru e clar, dacă Steaua va rata încă din primul sezon promovarea în Liga a 3-a, atunci totul s-ar putea transforma într-un haos din care va câştiga doar Becali.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here