Tiago Ferreira si Gigi Multescu © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Da, suporterii Științei au perfectă dreptate. Craiova putea să ia titlul în acest sezon. Sau, mai clar, putea să se bată cu șanse reale la campionat până în ultima etapă, până în ultimul minut. Dar au fost două partide ciudate care au aruncat în aer speranțele unui an ideal.

Am scris de multe ori despre Craiova pe FotbalTop, de cele mai multe ori a fost de bine și de foarte bine. A fost un an excelent pentru olteni. Echipa are șanse uriașe să câștige Cupa României și putea avea șanse la fel de mari pentru titlu.

Situația din clasament e clară. Craiova e pe locul trei, cu 34 de puncte. Trupa lui Mangia e la opt puncte de FCSB, liderul playoff-ului, și la șase lungimi de CFR Cluj, formația aflată pe locul secund.

DOUĂ MECIURI CÂT UN CAMPIONAT

Au fost două momente care au ucis speranțele la titlu ale formației din Bănie. Primul a avut loc pe 16 martie, atunci când Craiova a bifat doar un 0-0 pe terenul celor de la Viitorul. Se câștigă greu la Ovidiu, dar, la acel moment, trupa lui Hagi încă gâfâia, după un playoff prins cu emoții mari.

Zlatinski a ratat o lovitură de la 11 metri, iar Craiova a ratat șansa să ia trei puncte. Au plecat doar cu un punct. (Să reținem, astfel, cele două puncte ratate!)

Luni, la Giurgiu, după o prestație MAXIMĂ în Cupa României, Universitatea a fost de nerecunoscut cu Astra. Mangia a ales să schimbe mai mulți jucători, iar lucrul ăsta s-a văzut teribil de mult.

În fața lui Mulțescu, om care știe extrem de bine trupa din Craiova, italianul n-a găsit soluțiile perfecte pentru a-și surprinde rivalul. Mai mult, execuția superbă a lui Seto, venită în urma unei nesincronizări teribile în defensivă, a păstrat toate punctele la Giurgiu. (Să reținem, din nou, cele trei puncte ratate!)

Sunt CINCI PUNCTE pierdute de craioveni cu o ușurință incredibilă. Acum ar fi fost 39 de puncte în dreptul Științei, nu doar 34, iar lupta pentru titlu s-ar fi dat cu șanse reale, ținând cont de modul în care FCSB și CFR au început să scârțâie. Ar fi fost meciurile directe și șansa unui an absolut ideal.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here