Sursa foto: fotbalulromantic.files.wordpress.com

Ura oltenilor față de clubul Dinamo pornește încă din 1973, când “câinii” cucereau titlul în ultima etapă după o victorie suspectă împotriva CFR-ului, scor 4-0.

A fost exact rezultatul de care dinamoviștii aveau nevoie pentru a termina sezonul înaintea Craiovei. Cele două rivale încheiau campionatul la egalitate de puncte, dar Dinamo lua titlul datorită unui golaveraj mai bun.

“Jucam cu CFR Cluj, la Craiova. Cei de la CFR au venit și ne-au implorat să nu îi batem rău. I-am învins cu 2-0. La rândul nostru, i-am rugat să nu se predea la Dinamo. Mai mult, pentru că ei erau într-o situație dificilă, i-am lăsat să se pregătească în cantonamentul nostru. Noi am stat acasă, iar ei în locul nostru, dar ne-au trădat.

S-au dus la Dinamo în ultima etapă și au luat bătaie exact cu cât trebuia să câștige dinamoviștii titlul , 4-0! Ne-am dat seama de trădare abia câteva săptămâni mai târziu, când CFR Cluj a plecat într-un turneu în RFG. Dinamo, pentru că le-a oferit titlul, le-au cedat turneul clujenilor. Cine putea pleca în acele vremuri în RFG?” – a povestit fostul fundaș dreapta Victor „Fonfo” Niculescu în ProSport.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here