radoi

Steaua a pierdut cu 4-5 meciul amical cu Austria Klagenfurt, primul test cu Mirel Rădoi din postura de antrenor. Că asta cu director tehnic ţine doar la pasionaţii de curling, dezinteresaţi până la dispreţ de fotbal. Se mai întâmplă să bifezi înfrângeri. Se mai întâmplă să pierzi la debut, poate chiar şi să iei cinci goluri, dar un alt lucru e îngrijorător pentru fanii Stelei.

Mirel Rădoi nu se poate reinventa. Nici măcar nu se poate inventa ca antrenor în câteva săptămâni. Urmează Supercupa cu Tg Mureş, calificările din Liga Campionilor şi un program infernal în campionat. Plecat cu debandadă în joc şi cinci goluri primite, singurul plus pentru Steaua îl reprezintă apetitul ofensiv.

Când Opriţa, unul dintre secunzi, pleacă după numai câteva zile, iar e un lucru care ridică semne de întrebare. Când tu nu dai absolut nicio indicaţie în timpul şedinţelor de pregătire, iar nu poate fi luat în calcul ca pe o strategie. Un antrenor nou, tânăr, la primul mandat, trebuie să fie măcar entuziast, dacă nu şi capabil.

Rădoi nu poate face mai mult pentru a se apăra. A cedat tentaţiei de a antrena Steaua, ştiind că trenul adus în gară de naşul Becali nu va mai opri altădată, indiferent de rudenia cu reîntorsul în libertate. Doar victoriile îl pot salva. Indiferent că sunt amicale, oficiale, teste la antrenament ori banalele “la mălai”. El trebuie să câştige pe teren pentru a câştiga timp.

Suporterul stelist, cel mai numeros din România, uită destul de repede ce şi cât faci în teren. Lăcătuş şi-a auzit şi el demisia din tribune, Ilie Stan n-a plecat prea bine, Ilie Dumitrescu a încheiat cu nişte fluierături impresionante, iar Gică Hagi a fost salvat de ieşirea lui Becali pentru a nu avea primele critici pe Ghencea.

Pe maidan se joacă “două goluri sau 10 minute“. Steaua lui Rădoi a luat trei goluri în zece minute. Aşadar, alţii la masă sau alţii la faţă!

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here