Craiova nu a avut cel mai constant tur de campionat, dar este pe primul loc într-o ierarhie extrem de importantă în fotbalul adevărat. Cotele de piață ale ”leilor” au explodat în 2018.

Chiar dacă Universitatea a oscilat între serii de victorii și rezultate mai puțin bune, ultimele două succese din campionat, cu FCSB și cu Astra, le dau oltenilor motive seriose să creadă în titlu. În plus, pentru moralul trupei lui Mangia a venit și califiarea în optimile Cupei României.

Anul 2018 a fost unul excelent pentru Craiova. Știința a câștigat primul trofeu după o pauză de 25 de ani, Cupa României, s-a calificat în Europa League și a dovedit că este o pretendentă cu șanse reale la campionat.

Munca bună din sezonul trecut a continuat și în acest an, iar rezultatele încep deja să apară. Oltenii au transferat fix în pozițiile deficitare, iar jocul Craiovei este din ce în ce mai bun. La fel de bun este și nivelul financiar la care au ajuns câțiva dintre fotbaliștii din Bănie.

Cota de piață a jucătorilor importanți a explodat de-a dreptul în 2018, iar Craiova ar putea face afaceri senzaționale dacă ar dori să vândă la finalul sezonului. Mitriță este cel mai scump fotbalist din Liga I, iar din martie 2018 și până în prezent valoarea aproape că i s-a triplat. A pornit de la 1,2 milioane de euro, la începutul anului, a încheiat sezonul trecut la o cotă de 2,5 milioane de euro, apoi s-a transformat în cel mai valoros jucător din România, cu o valoare de piață de trei milioane de euro, în toamna lui 2018.

Bancu, Cicâldău, Koljic și Mateiu au ajuns la cote importante datorită evoluțiilor din ultima perioadă. Așa cum era de așteptat, nici valoarea lui Pigliacelli nu putea sta pe loc. Portarul a fost salvator în multe rânduri pentru olteni, iar acum valorează 650.000 de euro. Când a fost împrumutat de Craiova, italianul era cotat la 400.000 de euro.

CUM AU CRESCUT COTELE FOTBALIȘTILOR DE LA CRAIOVA

Mitriță 1,2 milioane -> 3 milioane euro
(ianuarie 2018)
Bancu 1,1 milioane -> 1,6 milioane euro
(ianuarie 2018)
Cicâldău 0,7 milioane -> 1,7 milioane
(ianuarie 2018)
Koljic 350 de mii -> 700 de mii de euro
(iulie 2018)
Pigliacelli 400 de mii -> 650 de mii de euro
(iunie 2018)
Mateiu 700 de mii -> un milion de euro
(ianuarie 2018)

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here