Sursa foto: Bogdan Danescu / Sport Pictures

După 22 de etape, Universitatea Craiova ocupă locul 3 în Liga 1, la 6 puncte în urma liderului CFR Cluj și la 4 puncte de FCSB.

Nu sunt diferențe mari, ținând cont că în play-off punctele vor fi înjumătățite. fotbalTOP.ro îți prezintă cinci argumente pentru titlul cu numărul 5 al Universității.

1. Suporterii

Dintre toate echipele cu pretenții de play-off, Universitatea are de departe cei mai pătimași suporteri. În vreme ce la meciurile de pe noul Ion Oblemenco vin zeci de mii de spectatori, la FCSB, CFR Cluj, Viitorul și Dinamo prezența este nesemnificativă. Este un aspect important, mai ales în play-off, acolo unde valorile sportive se echilibrează.

2. Stabilitatea financiară

Jucătorii și staff-ul tehnic de la Craiova trebuie să-și facă griji doar pentru performanțele sportive. Salariile sunt bune și achitate la zi, iar în viitorul apropiat nu se întrevăd probleme de ordin administrativ. Clubul a obținut de curând palmaresul și marca, astfel că totul s-a rezolvat în această privință.

3. Tripleta Băluță-Gustavo-Mitriță

Cei trei au marcat împreună 24 din totalul celor 36 de goluri reușite de Universitatea în actuala stagiune. Gustavo are 9 goluri, Băluță a punctat de 8 ori, în vreme ce Mitriță a înscris 7 goluri. Din postura de rezervă intră tot mai bine și puștiul Andrei Burlacu, autor a 4 goluri. Forța ofensivă este resimțită și pe teren: în doar două meciuri din 22 s-a întâmplat ca echipa lui Mangia să nu înscrie.

4. Arbitraj VIDEO

Chiar dacă va fi utilizat la un singur meci pe etapă în play-off, sistemul VAR este binevenit în Liga 1, acolo unde se greșește mult fie în favoarea CFR, fie în favoarea FCSB. Nu va conta decisiv, dar poate fi un factor în drumul Craiovei spre titlu.

5. Foamea de trofee

Suporterii Științei așteaptă un nou trofeu în Bănie din 1991, atunci când echipa lor favorită realiza eventul. Este o emulație uriașă la Craiova în acest sezon, mai ales că mulți dintre jucătorii importanți ai echipei sunt olteni și știu ce ar însemna pentru oraș cucerirea unui nou trofeu.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here