29 octombrie 1967. Ziua în care se deschidea Stadionul “Central” din Craiova. Locul în care Craiova Maxima avea să facă spectacol nu îşi deschidea porţile pentru olteni, ci pentru echipa naţională de tineret a României.

“Tricolorii” mici o întâlneau acum 50 de ani pe Polonia, într-o partidă terminată cu scorul de 2-2. Erau primele minute pe “Central”.

Ştiinţa a venit în Liga I în 1964, iar Stadionul “Tineretului”, casa de atunci a alb-albaştrilor, era neîncăpătoare. Lumea era dornică să asiste pe viu la meciurile Universităţii, iar Consiliul Local îşi dă acceptul pentru construcţia unei noi arene.

Craiova Maxima, înainte de meciul cu Kaiserslautern

După trei ani de acel moment, Universitatea Craiova urma să se mute pe “Central”, o arenă de 29.000 de locuri pe care aveau să se scrie sute de pagini de istorie. Din anul 1996, după moartea “Tunarului”, stadionul şi-a schimbat numele în “Ion Oblemenco”.

Fiorentina, Leeds United, Olimpiakos Pireu, Bordeaux, Kaiserslautern, Betis Sevilla, Monaco ori Galatasaray au fost îngenuncheate de Universitatea Craiova pe vechiul Central. Aici, craiovenii au sărbătorit cele patru titluri naționale cucerite. Vechiul Central a fost martorul unor goluri și meciuri de legendă, inclusiv al parcursului european al Universității Craiova din sezonul 1982-1983 până în semifinalele Cupei UEFA – csuc.ro

Pe 4 decembrie 2014 a avut loc ultima partidă oficială pe vechiul stadion. Universitatea a înfruntat Steaua, în Cupa României, iar rezultatul n-a fost de partea oltenilor. Steliştii s-au impus cu 1-0.

În iulie 2015 stadionul a fost demolat, iar acum, în 2017, Universitatea Craiova se pregăteşte să evolueze pe unul dintre cele mai moderne stadioane din România.

Noul “Ion Oblemenco” va avea o capacitate de 31.000 de locuri şi va fi inaugurat oficial, cel mai probabil, într-o partidă amicală cu Slavia Praga, pe 10 noiembrie.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here