Universitatea Craiova are cel mai bun sezon din ultima perioadă, iar venirea lui Devis Mangia pentru a duce mai departe proiectul început de Gigi Mulțescu s-a dovedit a fi un succes. Totuși, italianul are nevoie să rezolve în această iarnă trei probleme importante.

  1. UN PORTAR

Universitatea Craiova s-a bazat în acest sezon pe Calancea, 20 de partide, în timp ce goalkeeperul de rezervă, Miodrag Mitrovici, a prins doar două jocuri în Liga I. Așadar, nu există o concurență reală pentru Calancea, iar unele dintre evoluțiile portarului convocat în naționala Moldovei nu au fost la un nivel înalt.

În Italia au apărut informații cum că Știința l-a transferat pe Andrea Seculin, portarul lui Chievo, dar transferul nu a fost încă rezolvat oficial.

2. UN FUNDAȘ

Spahija își va rezilia, mai mult ca sigur, contractul cu Universitatea, iar Craiova trebuie să se replieze și să aducă un fundaș capabil să se bată cu succes pentru un post de titular.

Mangia folosește, de cele mai multe ori, trei fundași centrali, iar faptul că Marius Briceag a fost trecut din fundaș de bandă stânga în fundaș central dovedește că antrenorul italian nu este mulțumit de stoperii pe care îi are la dispoziție.

3. UN ATACANT

Fără discuție, tridentul Băluță-Mitriță-Gustavo a dat un randament fantastic, dar urmează partea cea mai grea a campionatului. Vor veni meciuri tari la rând, se vor acumula cartonașe galbene, pot apărea accidentări sau suspendări, iar Mangia trebuie să aibă soluții bune pe bancă.

Prima variantă de rezervă este Burlacu, om care a marcat cinci goluri în actuala ediție de campionat, dar Mihai Roman, vârful de careu, nu a reușit să înscrie nici măcar o singură dată, ceea ce reprezintă o problemă serioasă.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here