Sursa foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Academia Rapid s-a reunit la începutului acestei săptămâni cu planuri mari. Constantin Schumacher are drept obiectiv principal promovarea în Liga a 3-a, însă, pentru a-l realiza, trebuie să treacă de CSA Steaua.

În Giulești, cele două echipe au dat-o la pace, remizând 1-1. Roș-albaștrii au jucat ceva mai bine în acel meci, astfel că Rapid și-a luat măsuri de siguranță în această iarnă. A transferat încă doi jucători cu mare experiență, care știu ce înseamnă spiritul Giuleștiului: Vasile Maftei și Ionuț Voicu.

Odată cu venirea celor doi, Academia s-a întărit serios pe faza de apărare. Portarul Vlad Ignat oferă siguranță, iar Bratu, Iacob, Maftei și Voicu vor avea grijă de-acum ca echipele adverse să-l pună cât mai puțin la treabă. Vasile este un câștig și pentru zona de mijloc, el putând evolua și pe postul de mijlocaș la închidere. Totodată, poate reprezenta un pericol și la fazele fixe ofensive.

Atacul arată de asemenea bine. Daniel Niculae și Petre Goge pot marca goluri cu ușurință la acest nivel. Daniel Pancu și-a făcut la rândul lui simțită prezența, iar experiența sa reprezintă un câștig uriaș pentru jucătorii mai tineri.

Ce post trebuie acoperit?

Singura piesă care lipsește din puzzle-ul vișiniu în momentul de față este în dreptul postului de playmaker. Pancu joacă acest rol uneori, însă nu poate evolua constant din cauza vârstei.

În această perioadă s-a vorbit mult de aducerea lui Ovidiu Herea, care s-ar potrivi precum o mănușă în cadrul echipei. De altfel, mijlocașul s-a antrenat cu Rapid în decembrie, însă venirea sa nu s-a concretizat. Rămâne de văzut dacă tratativele au intrat în impas ori încă mai există posibilitatea ca el să ajungă în Giulești.

În orice caz, Rapid trebuie să găsească un jucător de creație la mijloc până când sezonul se va relua, indiferent dacă este vorba de Herea sau de alt jucător.

LOTUL ACTUAL

Portari: V. Ignat, D. Petrișor

Fundași: I. Voicu, Lădaru, D. Bratu, A. Iacob, M. Stancu, Boian, F. Sandu

Mijlocași: Maftei, Goge, Dovleac, Olariu, Burlacu, Duriță, M. Popa, Bordei, Lupașcu, A. Mitea

Atacanți: D. Niculae, Pancu, Bărbălău, A. Dumitrescu, A. Nițu

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here