Mă retrag de la Steaua, gata! Vasile Geambazi, nepotul meu, va prelua tot”, este o parte din declarația pe care Gigi Becali a făcut-o imediat după ce Răzvan Burleanu a câștigat un nou mandat în fruntea Federației Române de Fotbal.

Imediat după această ieșire, fanii steliști, în particular, și oamenii de fotbal, în general, s-au împărțit: îi regăsim pe cei care au crezut cu cuvânt cu cuvânt în ce a zis Becali și pe aceia care au zâmbit la ”retragerea” finanțatorului.

În spatele acestei ieșiri din scenă pe ușa de urgență se află mai multe lucruri și prea puține se leagă de alegerea lui Răzvan Burleanu pentru un nou mandat!

Pe parcursul acestui Playoff, Becali a făcut mai multe greșeli. A avut ieșiri xenofobe la adresa ”ungurilor de la CFR Cluj”, a insinuat posibile înțelegeri între echipe anunțând că ”sunt singur în playoff-ul ăsta, nimeni nu e cu mine”, dar cel mai grav pare să fie alt lucru ieșit abia acum la iveală.

În ziua meciului crucial cu CFR Cluj, în stilul său caracteristic, Becali l-a sunat pe Dan Petrescu. Nu pentru blat, evident, ci pentru clasicele glume și ”aroganțe” pe care patronul (sau fostul) de la FCSB le-a făcut de-a lungul timpului.

Numai că ardelenii fac absolut tot ce e nevoie pentru a-și adjudeca titlul în acest an și a-și scoate investițiile importante, încât n-au stat mult pe gânduri și l-au reclamat pe Becali. Tocmai din acest motiv Becali s-ar fi grăbit să iasă din scenă.

Mai mult, ca strategia să fie crezută de această dată, Vasile Geambazi, noul om de decizie de la FCSB, mai vechiul patron din acte al clubului, a ieșit deja cu un interviu în ProSport unde a vorbit despre planurile sale, despre posibila pace cu CSA Steaua și despre construcția noului stadion din Ghencea.

Totuși, nimeni nu trebuie să fie atât de naiv încât să creadă că Becali s-a dat la o parte și nu va mai avea nicio treabă cu echipa! Omul de afaceri din Pipera va continua să decidă absolut tot ce se întâmplă la formația lui Dică, va fi la fel de activ cu transferurile, cu implicările la echipă sau cu numirile de antrenori. El va decide tot și nu va sta prea mult în umbra lui Geambazi, asta chiar dacă nepotul său deja și-a făcut apariția în spațiul public.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here