Foto : Cristi Preda

Academia Rapid a pus astăzi capăt oficial anului 2017. Pancu și compania s-au impus cu 4-2 în Cupa României în fața celor de la AS Tricolor. Pe jucători îi așteaptă o scurtă vacanță, pentru ca în 2018 să urmeze lucrurile serioase.

fotbaltop.ro îți prezintă cele cinci bătălii pe care Academia Rapid trebuie să le câștige pentru a scăpa de o mare parte din probleme. bilete pariuri

1. Dobândirea personalității juridice

Judecătoria Sectorului 1 a respins, în primă instanță, cererea Academiei Rapid de dobândire a personalității juridice. Fără ea, giuleștenii nu au dreptul nici la promovare, nici la finanțare din partea Primăriei Sectorului 1. Totuși, invitat în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, primarul Dan Tudorache le-a dat asigurări fanilor că această decizie va fi îndreptată la recurs.

2. Transferurile de jucători

Este al doilea cel mai urgent punct pe care Academia trebuie să-l rezolve. Deocamdată, cu siguranță, în lot sunt Daniel Niculae și Daniel Pancu. Vasile Maftei, Ionuț Voicu și Ovidiu Herea s-au antrenat și chiar au fost pe teren într-un joc de pregătire, dar e nevoie și de ajungerea la un acord contractual cu ei în această iarnă.

3. Identitatea și palmaresul

Nu este primordială, ținând cont că majoritatea fanilor susțin deja această echipă, dar în câteva luni va deveni un aspect esențial. Academia trebuie să preia mai întâi o parte din bunuri de la FC Rapid SA, o altă parte de la AFC Rapid, iar în final să ajungă la un consens cu CS Rapid pentru preluarea palmaresului.

4. Lupta pentru promovare

Cel mai probabil, trupa lui Pancu și Niculae va ajunge în play-off și va da bătălia decisivă pentru promovare cu eterna rivală CSA Steaua. În funcție de rezultat, va fi cum nu se poate mai bine sau cum nu se poate mai rău pentru greu încercații fani giuleșteni. Nu există un alt adversar față de care suporterii Rapidului să nu aibă o replusie mai mare.

5. Cupa, tot cu Steaua!

Cele două mari rivale nu se vor lupta doar pentru promovare, ci și în Cupa României, faza pe București. Se pot întâlni ori în semifinale, ori în finală. Nu este obiectivul principal, dar când în față se află Steaua, victoria contează de zece ori mai mult pentru rapidiști.

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here