Beckham, campion cu LA Galaxy. Pleacă la PSG?

Patru ani a trebuit să aştepte David Beckham pentru a căştiga titlul de campion al MLS cu echipa sa, LA Galaxy. Transferat de la Real Madrid în 2007, fostul căpitan al naţionalei Angliei şi al lui Manchester United a fost primul jucător cu nume din Europa care a ajuns să joace în Major League Soccer.

Duminică seara, LA Galaxy a învins la limită, 1-0, pe Dynamo Huston în finala campionatului şi şi-a trecut în cont primul titlu din era David Beckham. Cu un parcurs excelent în acest sezon, cel mai bun al starului englez de când s-a transferat la echipa americană, LA Galaxy a încheiat anul cum nu se putea mai bine. Cu toate acestea, performanţa obţinută poate fi umbrită de o eventuală plecare a lui Beckham la PSG, în Franţa.

Acesta tocmai şi-a încheiat contractul semnat în 2007 pentru suma de aproximativ 33 de milioane de dolari, iar presa internaţională vorbeşte din ce în ce mai mult despre următoarea sa destinaţie. Cum oficialii americani încă nu i-au oferit un nou contract, se pare că David Beckham este decis să se reîntoarcă în Europa, acolo unde Nasser al-Khelaifi, patronul lui Paris Saint Germain şi-l doreşte foarte mult.

Deşi nu a recunoscut nimic oficial, starul englez a lăsat de înţeles că acesta a fost ultimul meci jucat pentru LA Galaxy şi că o decizie finală va fi luată la începutul anului viitor.

De ce PSG?

Odată cu venirea la şefia a lui Khelaifi, PSG a luat-o pe un drum din ce în ce mai bun. În acest moment este lider în Ligue 1, la egalitate de puncte cu Montpellier, 30, şi cu cinci puncte avans faţă de locul 3, pe care se află Lille. Dincolo de întărirea echipei la mijlocul terenului, acolo unde Beckham demonstrează că încă se pricepe, deşi a ajuns la vârsta de 36 de ani, framcezii ar da o lovitură şi în ceea ce priveşte imaginea clubului şi eventualele încasări din publicitate şi vânzare de tricouri şi alte obiecte cu numele şi figura englezului, dat fiind ştiută priza pe care Beckham o are la public. Mai mult decât atât, la începutul lunii noiembrie cei de la L`Equipe notau faptul că PSG s-ar fi înţeles cu jucătorul, comandând deja 20.000 de tricouri cu acesta.

Intră AC Milan pe fir?

Cu toate acestea, destinul lui Beckham ar putea continua în Italia, acolo unde AC Milan ar fi şi ea dispusă să-i ofere un contract fotbalistului. După ce a mai jucat la milanezi în 2008 şi 2009, împrumutat fiind de cei de la LA Galaxy după terminarea sezonului în MLS, Beckham a rămas cu o impresie foarte bună despre Milan, spunând întotdeauna că i-a plăcut foarte mult perioada petrecută aici. Englezul a jucat 33 de partide în tricoul lui Milan, pentru care a marcat două goluri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *